Meni Zapri

3D print je prihodnost tiskanja

3D print

3D tiskalniki so zelo priljubljeni, saj omogočajo tiskanje najrazličnejših izdelkov, vseh oblik in velikosti. Če se tudi vi sprašujete, kdaj izbrati 3D print, imamo za vas odgovor. Navaden tiskalnik dandanes ni nobena novost; lahko bi rekli, da so že tako razširjeni, da jih lahko najdemo skorajda na vsakem domu. Prava revolucija na trgu tiskalnikov pa so 3D tiskalniki, saj boste z njimi odkrili popolnoma nove dimenzije tiskanja – verjemite, da boste tudi vi fascinirani nad tem, kaj zmore 3D print. S 3D tiskalnikom lahko natisnete skorajda vse, kar si zamislite, saj praktično ni omejitev. Natisnete si lahko prototipe, modele, makete, figure in še in še. To zelo prav pride kakšnim projektantom, arhitektom, oblikovalcem in podobnim poklicem, saj lahko še pred dejansko izgradnjo oz. izdelavo neke stavbe ali produkta vidimo, kako bi projekt tudi praktično (ne le narisan na papirju) izgledal v realnosti.

3D print

3D tisk vam omogoča, da na dokaj enostaven način natisnete tudi najkompleksnejše oblike, pika na i pa je dejstvo, da je 3D tiskanje cenovno dokaj ugodna možnost. Se sprašujete, kako je lahko nekaj tako uporabnega tako zelo poceni? Odgovor se skriva v tehnologiji, ki je v zadnjem času močno napredovala, kar omogoča cenovno dostopnost tudi tistih stvari, ki so bile nekoč »rezervirane« le za premožnejše člane družbe. Konkretna cena je odvisna od veliko dejavnikov, recimo od tega, kakšno tehnologijo 3D tiska in kakšen material se uporabi, nenazadnje pa tudi od tega, za kakšen izdelek gre in kakšne so njegove dimenzije.

Izdelek oz. produkt, ki ga želite natisniti, morate najprej izrisati v obliki digitalnega modela na računalnik, šele nato ga lahko date v 3D print. Printanje poteka tako, da se ena na drugo nalagajo zaporedne plasti materiala, ki oblikujejo končni izdelek – obstaja pa več tehnologij printanja, o čemer vam bodo še najbolje znali svetovati izkušeni svetovalci v podjetjih s tovrstno ponudbo.

Posted in Računalništvo in tehnologija