Meni Zapri

Antikvariat – kjer najdete knjige

Branje knjig je zelo priljubljen hobi. In medtem, ko si nekateri radi knjige izposojajo v knjižnici, si drugi radi kupijo nove knjige. Potem pa so tu še tretji, ki obiščejo antikvariat, kjer najdejo knjigo za branje. V antikvariatu lahko ob vsakem obisku najdete nove naslove, saj od ljudi odkupijo stare knjige in jih nato po znižanih cenah prodajo novim lastnikom. Ker gre za nekakšno trgovino iz druge roke to pomeni, da bodo vedno na voljo drugačne knjige, ki se ne ponavljajo. Zaradi tega je obisk antikvariata osebno ali pa po spletu vedno presenečenje. In če ste ljubitelj knjig, odlična izbira za vas!

Zakaj antikvariat?

Knjižnice so odlična izbira za izposojo različnih knjig. Problem pri knjižnicah pa je dejstvo, da bo treba knjigo vrniti. Tako si ne morete privoščiti, da bi knjigo večkrat prebrali, razen če si jo greste večkrat izposoditi. Prav tako si pri knjižničarskih knjigah ne morete označiti najljubših citatov in odstavkov, ki vas nagovorijo. To je mogoče samo pri knjigah, ki jih imate v lasti.

Naslednja možnost je kupiti novo knjigo v knjigarni. Tu se lahko pojavi problem, ker so popolnoma nove knjige lahko kar velik finančni zalogaj. Še posebej, če ste redni bralec, bo mesečna poraba za knjige kar velika. Za knjigarne je značilno tudi, da imajo generalno samo nove knjige, ki so trenutno popularne. Zelo težko boste našli naslove, ki ne spadajo med trenutno priljubljene knjige.

In tu pride v poštev antikvariat. Za antikvariat je značilno, da je opremljen z rabljenimi knjigami. To pa ne pomeni, da knjige niso v odličnem stanju. V antikvariatu lahko najdete različne knjige iz vseh področij. Res pa je, da vas bo obisk antikvariata vedno presenetil. Tu se namreč odkupuje knjige od ljudi, ki knjig več ne potrebujejo in jih prodajo naprej. Lahko naletite na zelo zanimive naslove ali pa celo na stare knjige, ki jih zlahka ne dobite drugje.

Posted in Trgovina in storitve