Meni Zapri

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje za bolj varno življenje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je v Sloveniji skoraj obvezno. V Sloveniji imamo obvezno zdravstveno zavarovanje, ki ga mora imeti vsak državljan, dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa nam omogoča mnoge ugodnosti. Na spletni strani http://www.dodatnozdravstvenozavarovanje.com/dopolnilno-zdravstveno-zavarovanje/ lahko pregledate ponudbo, saj pri nas dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklepajo le tri zavarovalnice – Adriatic Slovenica, Triglav in Vzajemna. Vsaka zavarovalnica ima svoje bonuse in nagrade če sklenete dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri njih. Kaj pa sploh je bistvo takšnega zavarovanja.

dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje vam omogoča skrajšane čakalne dobe pri zdravnikih, omogoča vam brezplačne preglede pri zdravnikih specialistih in obisk zdravnika brez kakršnihkoli doplačil in brezplačna zdravila in medicinske pripomočke. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje imajo šolarji, dijaki in študenti v času šolanja brezplačno, oziroma študentje imajo brezplačno do dopolnjenega 26. leta starosti. Zavarovanje lahko sklenete samo če imate urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje in ga redno plačujete. Po sklenitvi zavarovanja začne zavarovanje uradno veljati šele naslednji dan. Kar se tiče finančnega zalogaja pa imajo osebe, ki zavarovanje sklenejo pravočasno le osnovno premijo in je zavarovanje ugodno, če pa sklenete zavarovanje prepozno pa imate še doplačilo na osnovno premijo. Če zavarovanje sklenemo prepozno, mu mora zavarovalnica ob sklenitvi upoštevati tri mesečno čakalno dobo.

Čakalna doba pa je nujna ker bi drugače ljudje izkoriščali prednosti dopolnilnega zavarovanja in bi ga sklenili le ko bi zboleli ali bi potrebovali kakšno zdravstveno storitev. Tako pa omogočijo da državljani redno plačujejo dopolnilno zdravstveno zavarovanje in tudi v primeru nesreč ostanejo kriti. Vsekakor je bolj pametno to, kot pa da imate nujno operacijo nato pa vam bolnišnica izstavi račun, ki ga ne bi bili zmožni plačati. Bodite pametni in si zagotovite varno življenje ter čim prej sklenite dopolnilno zdravstveno zavarovanje in seveda ga tudi redno plačujte. Tudi zdravstveni sistem bo tako deloval nemoteno brez zapletov in težav.   

Posted in Trgovina in storitve