Dvoriščna vrata – Vsaka hiša jih potrebuje


Dvoriščna vrata so primerna za vsako hišo za gospodarsko ali stanovanjsko poslopje. Vse vrste vrat si lahko ogledate na spletni strani givos.si/dvoriscna-vrata. Dvorišče je lahko popolnoma prosto ali odprto oziroma dostopno, veliko lastnikov takih nepremičnin se odloči, da bo svojo zemljo zavaroval. S tem razlogom ogradijo dvorišče z ograjo z vgrajenimi dvoriščnimi vrati. Nekateri lastniki se seveda odločijo, da njihovo dvorišče ne bo imelo vrat. Vendar se večina lastnikov ograje le odloči za inštalacijo dvoriščnih vrat.

Dvoriščna vrata

Kakor obstajajo vrtne, dvoriščne in balkonske ograje, obstajajo tudi različne vrste dvoriščnih vrat. Glede material, obstajajo celo steklena, zgrajena iz pvc materiala, aluminijasta ali pa lesena. Za dvoriščna vrata je možno materiale tudi kombinirati. V takšnih primerih imajo konstrukcijo iz enega posameznega materiala, polnilo pa iz drugega. Lahko so tudi takšna, da se čez njih vidi na dvorišče ali pa, da je dvorišče popolnoma skrito in s tem si zagotovimo zasebnost.

To seveda velja samo v primeru, da je preostala ograja iz istega materiala oziroma sloga izgradnje, drugače tega učinka ne boste dosegli. Dvoriščna vrata so lahko tudi različnih designov. Lahko so drsna, to so takšna, ki imajo svojo lastno tirnico ali pa se premikajo s pomočjo koleščkov, lahko so eno ali dvokrilna, samonosna, kar pomeni, da ne potrebujejo tirnice. Poznamo tudi še druge vrste, ki so lahko po želji inštalirane.

V industriji so najbolj pogosta drsna ali pa samonosna dvoriščna vrata. Medtem, ko pa je izbira vrat pri stanovanjih ali hišah bolj svobodna in raznolika. Veliko ljudi se odloči za vrata, ki se odpirajo avtomatsko, s uporabo daljinca. Tako nam ni potrebno izstopiti iz avtomobila in ročno odpreti vrata vsakokrat, ko prispemo domov. Za to opcijo se odločajo lastniki stanovanjskih in industrijskih poslopij. Takšna vrata pa so po navadi nekoliko dražja, zato se ljudje dostikrat odločijo za vrata, ki ne omogočajo avtomatskega odpiranja. Vrata se po navadi ujemajo s preostalo ograjo, ki obsega dvorišče. Torej, če imamo leseno ograjo, potem je velika verjetnost, da bodo tudi dvoriščna vrata lesena.