Meni Zapri

Jedilne mize za vsakogar

Jedilne mize so zagotovo ena izmed najpomembnejših kosov pohištva, ki krasijo vašo kuhinjo. Tako lahko seveda dandanes izbiramo med številnimi jedilnimi mizami. Vendar je pri tem potrebno prilagajati velikost prostora, kamor se jedilne mize postavi. Potrebno je upoštevati, da so stanovanja zelo različnih velikosti in tudi kuhinje, katere so v velikih primerih kombinirane z jedilnico. In ravno tovrstna kombinacija lahko ponudi manj ali več prostora, tako pa nam omeji in tudi oteži izbiro jedilne mize, ki je primerna za ta prostor.

Ko se izbirajo jedilne mize je velikost ponavadi prva in tudi najpomembnejša stvar, ki jo je potrebno upoštevati pri nakupu. Izbira je zares velika, odločite pa se lahko med raztegljivimi in fiksnimi jedilnimi mizami. V nekaterih primerih je zaradi potrebe po večji mizi in zaradi pomanjkanja prostora najboljše, da se izbere raztegljiva. Le te so odlične, ko se gre za večje družine ali pa ko vas na vratih velikokrat presenetijo gostje – povsem nepričakovano. V majhni kuhinji bo raztegljiva jedilna miza porabila manj prostora, ampak bo hkrati po potrebi povečala jedilno površino, katera je potrebna da se vsi posedejo.

jedilne mize

Poleg vsega tega je potrebno glede na prostor, ki ga imaš, izbrati tudi obliko mize, saj ti bo slednja dala tvoji kuhinji oziroma jedilnici estetski videz ter s tem tudi prispevala k celotni podobi jedilnega ali kuhinjskega dela doma. Jedilne mize, ki so raztegljive so običajno pravokotne oblike, vendar imajo na voljo tudi druge, ki so okrogle ali ovalne. Da pa bo vaša jedilna miza še bolj prilagodljiva in praktična lahko izberete dvižno, s katero se lahko prostor še dodatno izkoristi. Dvižne jedilne mize so vse bolj priljubljene predvsem v tujini, saj ko jo ne uporabljajo so pospravljene na steni. Tako je jedilna miza lahko pripravljena v trenutku, saj se izdolbeni deli le povlečejo in vse je nared.

Posted in Dom in oprema