Kamini na drva so zadnje čase precej v modi, kot so bili včasih, le s to razliko, da so danes res varni za okolico in za zdravje ljudi. Ne spuščajo v prostor nobenih plinov ali saj in delcev, zaradi česar je bivanje z njimi zelo super. Na tej povezavi so lepo oblikovani kamini na drva za vaš dom in lahko izberete najprimernejšega. Če ne veste, kaj bi, pa se posvetujte s strokovnjakom, da vam bo svetoval. Klasični kamini na drva so hitro dosegljivi že v enem mesecu, ker so že narejeni in se jih le prilagodi vašim željam, okusu in prostoru. 

kamini na drva

Največkrat se zaradi tega izberejo prav klasični kamini na drva, drugi razlog pa je, da so najbolj cenovno dostopni in ugodni. Če pa bi želeli kamin, ki je malo bolj posebne in še bolj prilagojen temu, kar ste si zamislili, pa da je večji ali manjši od klasičnega, morda s kakšno klopjo zraven, potem boste morali počakati dlje časa. Izdelava traja do tri mesece  in tudi cenovno je dražji. 

Čisto posebni in unikatni kamini na drva pa so zahtevni za postavitev in tudi cenovno zahtevni za uporabnika. Vendar hočejo nekateri imeti unikaten kamin, na katerega odo ponosni in je to umetniško delo. Taki kamini na drva se najprej skrbno načrtujejo, izrišejo in nato se posebej naredi kaminski vložek ter pozidava. Zunaj so običajno okrašeni s posebnimi unikatnimi opekami ,ki so posebej narejen za ta kamin. Zato nista niti dva kamina enaka. Izdeluje pa se ga nekje od treh mesecev pa do skorja enega leta.

Kamini so lahko odprti na eni strani, na dveh ali treh, nekateri pa s odprti z vseh strani in stojijo na sredini prostora, tako da imajo vsi pogled in dostop do vira anergije ter veselja v hiši. Kamini ogrevajo prostore in lahko tudi sanitarno vodo.