Ste že večkrat slišali, da je konopljino olje zelo zdravo in zdaj vas zanima, zakaj se uporablja konopljino olje? Preprosto nadaljujte z branjem in izvedeli boste vse pomembne informacije o konopljinem olju in njegovi uporabi.

Konopljino olje je živilo, ki ga lahko enostavno uporabljamo namesto oljčnega, sončničnega ali bučnega olja. Naj vas že takoj pomirimo, uživanje konopljinega olja vas ne bo »zadelo«, zato se mu ne izogibajte. Konopljino olje je izdelano iz semen industrijske konoplje, kjer ni psiohoaktivnih učinkov. Sicer pa konopljino olje velja za eno najbolj koristnih olj, saj je velik vir beljakovin in esencialnih maščobnih kislin. Pohvali se lahko tudi z antioksidanti in hidracijskimi lastnostmi. Na zdravje in dobro počutje vpliva na več različnih načinov: hidrira kožo in lase, pomirja različne težave s kožo kot so ekcemi, luskavica, akne, prhljaj itd., krepi nohte, preprečuje prezgodnje staranje, pomaga izboljšati imunski sistem, pomaga proti kožnim okužbam, pospešuje proces celjenja, preprečuje nastajanje strij, preprečuje srčno-žilne težave itd.

konopljino olje
Konopljino olje je pridelano iz semen industrijske konoplje.

Konopljino olje – uporaba v kuhinji
Kot že rečeno deluje zelo blagodejno na telo, zato ga je priporočljivo vpeljati v vsakodnevno prehrano. Da bi kar najbolje izkoristili vse koristne lastnosti konopljinega olja, potrebujete zgolj nekaj čajnih žličk konopljinega olja na dan. Lahko ga pijete kar samega, lahko ga uporabite pri pripravi solate, namaza ali ga dodate k pripravljenim jedem. A zavedajte se, da konopljino olje ni primerno za cvrtje, saj pri segrevanju izgubi veliko koristnih lastnosti. Zato ga vedno uporabljajte pri pripravi hladnih jedi.

Konopljino olje – katerega kupiti?
Verjetno ste že opazili, da je ponudba konopljinega olja na trgu zares pestra. Svetujemo vam, da se odločite za lokalno pridelano konopljino olje, zato je najbolje, da obiščete katero od slovenskih kmetij, ki prideluje konopljino olje. Tako boste spoznali ljudi, ki stojijo za steklenico olja, pa še odgovorili vam bodo na vsa vprašanja o olju.