Meni Zapri

Lesena okna Štajerles

Potrebujete nova okna? Lesena okna Štajerles so prava izbira, saj so kakovostna in med najbolj tehnološko dovršenimi v Evropi. To lahko tudi dokažejo s številnimi certifikati, za katera morajo opravljati redna testiranja. Eden bolj pomembnih je zagotovo certifikat bonitetne odličnosti v najvišjem razredu AAA, ki je priznan v celi Evropi in dokazuje, da je podjetje med najbolj zanesljivimi. Med merili za dosego tega so tudi ocene plačilne sposobnosti in dobičkonosnosti, obenem pa niso tvegani pri poslovanju z njimi. Njihova lesena okna so tako zanesljivo med najboljšimi. Zdaj veste za dobrega proizvajalca lesenih oken, poskrbijo pa tudi za kakovostno vgradnjo le-teh. Morda pa še niste prepričani, da so lesena dobra izbira, saj so v zadnjih nekaj desetletij PVC okna postala bolj v uporabi.

lesena okna

Lesena okna so danes tako izpopolnjena, da so praktično v vsem enako dobra ali boljša od drugih, zahtevajo le nekaj več vzdrževanja. To sicer veliko ljudi odvrne, vendar sploh ni toliko delo, kot si morda mislite. Nanje običajno dobite 5 let garancije, za nekatere vrste pa tudi do 10 let. To pomeni, da so koncu garancije brez vzdrževanja še vedno v brezhibnem stanju, bo pa se v tem času gotovo nabralo nekaj umazanije, ki jo lahko preprosto odstranimo tudi samo z vodo in krpo. Ne smete jih čistiti z nekaterimi kemikalijami, ker te poškodujejo lak, prav tako pa ga lahko poškodujete s kakšno grobo krtačo ali gobo za ribanje. Obstaja pa posebno čistilno mleko za lesena okna, ki jih še dodatno zaščiti in podaljša njihovo življenjsko dobo.

Z rednim in kakovostnim vzdrževanjem lahko lesena okna zdržijo tudi dlje od plastičnih, lahko pa jih še zaščitite z aluminijem. Od zunaj se tako sicer ne vidi, da so znotraj lesena, ampak les ni več izpostavljen zunanjim vplivom in vam zanj ni treba skrbeti. Cena lesenih oken je običajno nekoliko višja, vendar so ta bolj izolativna in nam tako več prihranijo pri stroških ogrevanja in hlajenja. Pri tem je pomembno, da veste, da lesena okna ne “dihajo” in isto ne prepuščajo zraka, ker imajo poleg lepil in lakov isto tudi tesnila, saj drugače ne bi bila dobro izolativna.

Posted in Trgovina in storitve