Odpadna voda ima v sebi olja in maščobe, ki jih lovilec olj odstrani. Klikni tukaj za ponudbo lovilca olja, ki služi za čiščenje vode. Ob deževnih dneh se na več mestih nabira voda. Ta meteorna voda potem stoji in nabirajo se različna olja in maščobe, ki lahko škodijo okolju. Če je vsaj majhna možnost, da se bo ta voda izlila v okolje je potrebno namestiti lovilec olja. To je potrebno sploh ob objektih kjer je prisotnost maščob in olja večja, kot so to čistilnice, mehanične delavnice, bencinske črpalke in ostale površine, kjer se pretežno zbirajo avtomobili. To so lahko tudi hitre ceste ali ostale industrijske površine, kjer se ukvarjajo s proizvodnjo.

Lovilec olj

Lovilec olj je naprava, ki iz te vode nato izloča usedljive snovi in ogljikovodike, ki bi potencialno lahko škodili okolju. Naprava ima vgrajen filter, ki preprečuje, da bi se olje izločilo v iztok. Zaradi namena, da iz vode, ki se bo vrnila v naravo, izloči olja, je tak lovilec olja narejen tudi za primer, če je naliv večji in se pretok vode bistveno poveča. Kakovostni material iz katerega je naprava sestavljena poskrbi, da za okolje ni škodljivo in da je material odporen na vse zunanje vplive, kar poskrbi, da ima lovilec olj dolgo življenjsko dobo. O kakovosti priča tudi dejstvo, da je material, iz katerega je naprava narejena reciklirano. Poleg tega pa je lovilec olj izdelan v skladu z Evropskimi predpisi in Evropskim standardom. Zato so vsi lovilci olj tudi skrbno testirani, kar poskrbi, da je kvaliteta izdelka na najvišjem nivoju.

Če se zanimate za lovilce olj, lahko izbirate med različnimi kapacitetami in dimenzijami, lovilci pa se razlikujejo tudi po pretokih. Obstaja klasična oblika lovilca olj, lahko pa se odločite za enoto, ki ima by-pass razbremenilni sistem, ki prav pride pri večjih količinah vode.