Meni Zapri

Multifunkcijska naprava; vse v enem

multifunkcijska naprava

Vsi vemo, kako hitro lahko na račun vse potrebne opreme v pisarni nastane nepregledna gneča. Rešitev za to je multifunkcijska naprava, ki združuje več pomembnih funkcij. Multifunkcijska naprava vam namreč omogoča tiskanje, optično branje, kopiranje in faksiranje. Zahvaljujoč naprednemu tehnološkemu znanju boste svojo napravo lahko upravljali kar preko mobilne naprave. Današnji tiskalniki so s svojo multifunkcionalnostjo postali kar se da priročni in prijazni za uporabo.

Priročno upravljanje na daljavo

Multifunkcijska naprava lahko omogoča le črno-beli tisk, vendar pa se vedno več podjetij in zasebnih uporabnikov odloča za barvno različico. Te priročne pisarniške naprave se delijo tudi glede na format tiska. Najpogosteje boste zasledili A4 in A3 format, seveda pa obstajajo tudi drugi, manj običajni formati. Poleg delitve glede na barvo in format tiska, pa se tiskalniki razlikujejo tudi glede na način izpisa, ki je lahko laserski, bubble jet ali ink jet. Imena morda marsikomu ne povedo kaj dosti, v grobem pa povedo, na kakšen način tiskalnik pride do mehurčka črnila. Posledično pa je od tega seveda odvisen tudi sam rezultat tiskanja.

multifunkcijska naprava 1

Multifunkcijska naprava vam omogoča več dejavnosti – tiskanje, skeniranje in kopiranje. Dodatno je lahko opremljena z mrežnim priključkom in wi-fi, enoto za obojestransko kopiranje in tiskanje in najrazličnejšimi podajalci papirja, ki napravo opremijo še z drugimi naprednimi funkcijami. Danes je tudi večina skenerjev na multifunkcijskih napravah že barvnih. Zahvaljujoč tehnologiji, se lahko multifunkcijske naprave povežejo z mobilnimi napravami, kamor sodijo telefoni in tablični računalniki. Povežate jih lahko tako z Android kot tudi iOs operacijskim sistemom, tiskate pa lahko tudi iz oblaka.

Sama naprava je izredno priročna, zaradi česar je poleg pisarniške primerna tudi za domačo uporabo. Za potrebe domače uporabe zadostuje mala naprava MF, ki deluje na barvnih črnilih. Svojim uporabnikom omogoča kakovosten tisk fotografij, obojestransko tiskanje in povezljivost z wi-fi. Če ste nekoliko bolj zahteven uporabnik pa se boste odločili za napravo z različnimi barvnimi kartušami. Ne glede na to, kakšen tiskalnik potrebujete, pri podjetju Fiteh boste zagotovo našli pravega.

 

Posted in Računalništvo in tehnologija