Meni Zapri

Nepremočljive prehodne jakne

V toplih spomladanskih in poletnih mesecih je narava polna ljudi, ki uživajo v lepem vremenu, obenem pa poskrbijo tudi za aktiven življenjski stil, ki s seboj prinaša pozitivne vplive na zdravje. A ko v deželo pride jesen, z njo pa megleni, hladnejši dnevi, ki lahko s seboj prinesejo tudi padavine, se število rekreativcev precej zmanjša.

Če sodite med prave ljubitelje rekreacije na prostem, potem vas nižje temperature in slabo vreme zagotovo ne bodo odvrnili od gibanja v naravi. Vse, kar potrebujete za to, so le močna volja in prava oblačila. Tu mislimo predvsem na nepremočljive prehodne jakne, ki so najboljša izbira za jesenske dni. Takšne jakne bodo poskrbele, da vam bo kljub morda ne ravno idealnim vremenskim razmeram toplo, obenem pa boste dobro zaščiteni tudi pred dežjem.

nepremočljiva prehodna jakna

Prva naloga nepremočljivih prehodnih jaken je seveda ta, da nas ohranijo suhe tudi v močnem dežju. Zato pri izdelavi proizvajalci uporabljajo različne tehnike in tehnologije, s katerimi zagotovijo nepremočljivost jaken. Tu naj omenimo vsem poznani Gore-tex, ki deluje kot nekakšna zaščitna ovojnica. Ščiti nas pred vodo in vetrom, hkrati pa omogoča, da koža diha, saj ne zadržuje potenja.

Vsekakor pa vse še zdaleč ni odvisno le od materiala in lepljenih šivov, ki še dodatno zaščitijo pred vodo. Pomembno je tudi to, kakšno obliko kapuce imajo nepremočljive prehodne jakne ter kako se zapirajo njihovi rokavi in žepi. Da voda ne bo našla poti pod nepremočljivo tkanino, posezite po jaknah z rokavi, ki se tesno zapirajo. Eden izmed idealnih načinov zapiranja je npr. Vecro način. Kot smo že omenili, igra pri nepremočljivosti pomembno vlogo tudi kapuca, saj mora le-ta dobro ščititi pred dežjem.

Pri nepremočljivih prehodnih jaknah preverite tudi to, da so dobro krojene ter vam zagotavljajo optimalno udobje. Le tako boste pri svojih najljubših “outdoor” aktivnostih lahko resnično uživali.

Posted in Šport in prosti čas