Ko slišimo besedo parodontolog, ne vem koliko vas sploh pozna kaj dela v zobozdravstvu. Ampak ne odlašajte z obiskom pri parodontologu, če dobite napotnico za njega. To je samo ena veja medicine, ki spada k zobozdravstvu, kot sem že omenila. Ukvarja pa se z bolezni vaših zob, kot so bolezni zobnih kosti in vlaken, ki vaše zobe nekako vežejo na samo kost. Malo je mogoče zapleteno vse skupaj, ampak se vi ne rabite bat, da ga pravi čas ne boste obiskali. Vaš zobozdravnik vas bo napotil, ko bo ugotovil, da se pojavljajo težave, ki jih lahko zdravi samo parodontolog.

Mogoče vam bo bolj lažje vse skupaj razumeti kaj je sploh sama veja paradontologije s čim se ukvarja. Enostavno povedano z vašimi dlesni. Dlesni tudi spadajo k zobozdravstvu, pravi rešitelj, da vam jih pozdravi je parodontolog. Če ga nimate pri vašem zobozdravniku, vam bo povedal kam se odpraviti in se boste pri njem naročili. Pogosto imajo ljudje težave z boleznijo dlesni, največ krat so vnete so pa še tukaj druge bolezni, ki lahko naredijo ogromno škode v vaših ustih. Če se ne zdravi pravi čas ta bolezen lahko vas privede kar do izgube zob.

parodontolog

Parodontolog je tisti, ki vam bo pomagal. Mislim, da vsi samo rečemo, da vse kar se v naši ustni votlini zdravi, da zdravi zobozdravnik. V resnici pa imajo vsi svoje delo in zdravijo svoje bolezni zob. Parodontitis je ime za bolezni dlesni oziroma bolj natančno okužbe dlesni. Parodontolog pa je tisti zobozdravnik, če mu lahko rečemo, ki zdravi to bolezen. Mislim, da nam je vsem sedaj bolj jasno kaj ta beseda pomeni, kako se imenuje bolezen in kaj je povezano s boleznijo dlesni. Vsako napako v zobovju, ki se nam zna zgoditi, nas bo zobozdravnik napotil kam moramo. V LuxDental imajo za vsako bolezen zobovja zdravnika oziroma zobozdravnika kar pri njih, tako da ga ne rabite posebej iskati.