Meni Zapri

Planica – Slovenija na svetovnem zemljevidu športa

Slovenci slovimo kot izjemno športni narod, ki z gorečnostjo in ponosom spremlja svoje športne junake. Več si preberite na naslovu: www.nadlani.si/zanimivosti/planica-gostiteljica-letosnjega-svetovnega-prvenstva-v-nordijskem-smucanju. Športniki predstavljajo Slovenijo na svetovnih tekmovanjih ter pripomorejo k njeni vedno večji prepoznavnosti in promociji. Naša tradicija v športu seže globoko, zato ni presenetljivo, da se Slovenija uveljavlja tudi kot gostiteljica pomembnih mednarodnih tekmovanj, kot je Nordijsko svetovno prvenstvo.

Planica

Planica, ki je sinonim za smučarske polete in rekordne dosežke, je postal pravo zatočišče za vrhunske športne dogodke. Mednarodno priznano prizorišče Planica gosti svetovna prvenstva ter privablja najboljše športnike iz vsega sveta. Letošnje Nordijsko svetovno prvenstvo, ki je potekalo v Planici med 22. februarjem in 5. marcem 2023, je predstavljalo vrhunec zimske sezone v Sloveniji.

FIS finale svetovnega pokala v smučarskih skokih 2024

21. marca 2024 je na sporedu začetek FIS finala svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki se bo odvijal v Planici in sicer kvalifikacije. 22. marca 2024 bodo popoldanske ure rezervirane za posamično tekmo, kjer bodo vrhunski smučarski skakalci tekmovali za prestižne točke in mesto na stopničkah. Naslednji dan se bo odvijala ekipna tekma, kjer bodo smučarski skakalci združili moči in tekmovali za ekipne uspehe. 24. marca 2024 pa bo za zaključek dogajanja na FIS finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih še ena posamična tekma. V nedeljo se bodo smučarski asi pomerili za zadnje točke sezone in določili končno razvrstitev.

Ob tem pa vsem obiskovalcem Planica omogoča brezplačne krožne avtobusne prevoze iz Kranjske Gore in okolice. Pomembno je upoštevati višinske omejitve za parkiranje v Planici in se izogibati neoznačenim parkiriščem, saj bodo organi reda in varnosti dosledno ukrepali. Pred tekmami se avtobusni prevozi začnejo v Kranjski Gori, Podkorenu in Ratečah. Vsi obiskovalci so naprošeni, da se ob vrnitvi iz Planice v avtobuse vključijo strpno, umirjeno in previdno. Organizatorji bodo skrbeli za urejen tok obiskovalcev, s čimer želijo zagotoviti hitrejši odhod in manjšo gnečo.

Organizacijski komite Planica je ponovno pripravil posebno nagrado za izjemen dosežek na letošnjem tekmovanju. Športnik, ki bo zbral največ točk v sedmih uradnih serijah, bo nagrajen s privlačno vsoto 20.000 švicarskih frankov.

Posted in Turizem