Meni Zapri

Preprosta registracija podjetja

V Sloveniji je registracija podjetja v zadnjih letih postala zelo preprosta. Z uvedbo točk VEM (vse na enem mestu) se je povečala preglednost postopka ter predvsem to kar je najpomembneje. Namreč skrajšal se je čas, ki je potreben, da se registracija podjetja lahko zaključi.

Registracija podjetja je lahko zelo zahteven postopek, pri podjetju Firmica.si pa za vas vse pripravijo, vas potrebujejo le pri notarju. Na njihovi spletni strani lahko najdete obrazec, ki ga izpolnite in jim ga pošljete na njihov email oni pa vam pošljejo ponudbo. Pogodbo nato podpišete pri notarju.

registracija podjetja

Preden pa se boste odločili da izkoristite prednosti točk VEM, kjer se lahko izpelje registracija podjetja, morate prej narediti nekaj korakov. Najprej si morate odpreti poslovni račun pri banki, kateri najbolj zaupate. Vendar pa je že na tem koraku pametno, da preučite različne ponudbe bank. Bančništvo je za pravne osebe je dosti dražje kot pa za fizične osebe. Če vam povem bolj po domače; vsaka transakcija predstavlja dodaten strošek. Zato je pomembno da še preden ko je registracija podjetja zaključena, je najbolje da izberete banko, katera ima najnižje stroške kajti z leti poslovanja vam bodo prihranki od transakcijskih stroškov strmo naraščali. Preden pa je registracija podjetja dokončana, ta račun še ni polnopravni poslovni račun, ampak je le začasni. Šele ko dobite sklep o registraciji, s katerim se zglasite na banki, se vaš začasni račun spremeni v poslovnega. V primeru, da boste kot osnovni kapital uporabili denarna sredstva v višini 7.500 evrov, jih morate nakazati na ta začasni račun, ki ste ga odprli, preden je bila registracija podjetja zaključena.

Ena izmed ključnih pridobitev pri nas je e-VEM spletna točka. Na tej spletni strani poteka registracija podjetji. Začasni račun lahko tako odprete kar preko e-VEM spletne točke, vendar preden se registracija podjetja zaključi. Vendar pa v tem sistemu delujejo le nekatere banke, tako da ni nujno da boste izbrali tisto z najcenejšimi storitvami. 

Posted in Podjetništvo