Dom ustvarijo ljudje, pa tudi elementi domače hiše. Predstavljati si dom brez zaves je za večino nepredstavljivo. Ker so zavese tiste, ki nam običajno dajo občutek domačnosti, občutek intime. Zelo kakovostne rolo zavese poskrbijo za eleganten videz vašega doma, hkrati pa zagotavljajo dinamiko in inovativnost, ki je običajne zavese pogosto ne zagotovijo.

Kaj sploh so rolo zavese?

Gre za zavese, ki jih z mehanizmom na poteg nagubamo. Pri tem gre za zavese, ki jih običajno nameščamo stropno ali stensko, lahko pa vodila fiksiramo direktno na okno.

Prednosti rolo zaves

Rolo zavese so enostavne za uporabo, omogočajo fleksibilnost uporabe (prilagajamo lahko nivo zastrtosti okna in s tem nivo svetlobe v prostoru) in relativno trpežne. Ob tem lahko izbirate med različnimi materiali (barvami, vzorci, načini izdelave), zaradi česar so rolo zavese lahko zelo zanimiva popestritev vašega stanovanja, sočasno pa zagotavljajo brezčasno eleganco skladno z opremo vašega doma. Vzdrževanje je enostavno, saj operete cel sistem hkrati.

 

rolo zavese

 

Kako naj vem kakšne izbrati?

Pri izbiri zaves je pomembno, da v prvi vrsti zaupate sebi. Konec koncev boste zavese vsak dan gledali samo vi in če vam ne bodo všeč, jih boste v končni fazi hitro zamenjali, kar lahko vodi v nepotrebne dodatne finančne obremenitve družinskega proračuna.

Pri izbiri bodite pozorni na želeni material. Pri tem se vprašajte, ali si želite zavese, ki bodo popolnoma zastrle pogled v in iz vaših prostorov, ali želite še vedno pros pregled na zunanje površine. Odvisno od tega, kaj vam je pomembno, lahko izbirate med tkaninami, ki so bolj ali manj tesno tkane.

Dalje razmišljajte v smeri, ali vam je ključno, da zavesa prekriva območje vse do tal, ali vam je dovolj že polovica, morda celo tretjina okna.

Pri izbiri barv sledite svojemu okusu, dobro je, da upoštevate tudi izbiro pohištva. Če je to umirjenih barv, lahko z barvito izbiro zavese popestrite prostor, če ohranite umirjene barve, pa prostoru dodate občutke sproščenosti, pa tudi elegance. Ne pozabite pa niti na izbor morebitnih vzorcev na tkanini.