Meni Zapri

Sončna očala z najboljšo zaščito

Vsi včasih potrebujemo sončna očala, da lahko normalno vidimo ob močni sončni svetlobi. Da jih nosimo, je še najbolj pomembno, ko vozimo, da ne ogrožamo sebe in drugih, če nas sonce zaslepi. Dobro pa je, da jih nosimo vedno, ko smo na sončen dan zunaj, vsaj spomladi in poleti, saj je sonce takrat najmočnejše in najbolj nevarno. Nekateri so na svetlobo veliko bolj občutljivi in nosijo sončna očala tudi noter, ali ko sploh ni neposredne sončne svetlobe, kar je v nekaterih primerih razumljivo, vendar je lahko do drugih nevljudno in zanje tudi malo nerodno, če noter ob normalni svetlobi nosite zelo temna sončna očala, skozi katera se ne vidijo vaše oči.

sončna očala

Temnost sončnih očal niti ni znak, da so ta dobra in vas dejansko dovolj zaščitijo. Temnejša sicer blokirajo več svetlobe in jih tisti, ki so bolj občutljivi, morda potrebujejo, vendar pa to ne pomeni, da imajo sploh kaj zaščite proti UV svetlobi, ki je zelo nevarna. Še posebno če veliko časa preživite zunaj, morate imeti kakovostna sončna očala z UV zaščito. V današnjem svetu živimo obdani s kovinskimi vozili in drugimi stvarmi, od katerih se svetloba dobro odbija. To pomeni, da tudi, če ne gledamo neposredno v sonce, se naše oči lahko počasi poškodujejo brez zaščite. Tudi s sončnimi očali je sicer še vedno nevarno gledati v sonce, toda včasih morda vsaj za trenutek vanj pogledamo nenamerno, mogoče niti ne neposredno, ampak samo s perifernim vidom, kar pa je še vedno slabo.

Za kakovostna sončna očala s popolno UV zaščito obiščite optiko Oblak oziroma si prej oglejte njihovo spletno stran na zgornji povezavi. Če imate dioptrijo, seveda naredijo tudi za vas prilagojena sončna očala, da lahko vedno dobro vidite. Izbirate lahko med mnogimi priznanimi blagovnimi znamkami, različnimi odtenki ter stopnjami zatemnitve. Na voljo imajo tudi fotokromna stekla, ki se zatemnijo glede na intenzivnost svetlobe, in stekla proti bleščanju.

Posted in Trgovina in storitve