Meni Zapri

Kulinarični team building

Team building kulinarični tolminski izziv je prav posebno doživetje. Ta team building je dokaj posebno doživetje saj združuje vse lastnosti, ki jih team building poudarja, hkrati pa vas popelje v stare tradicionalne jedi, s katerimi morda še niste imeli opravka. Kulinarični team building se namreč vrti okrog priprave tolminske tradicionalne jedi – frike. Taje je sestavljena iz krompirja, jajc in sira. Sestavine so bile že nekoč lahko dostopne v teh predelih, kjer so že nekoč masovno pridelovali mleko in mlečne izdelke. Team building se prične povsem na začetku. Krompir je potrebno izkopati, kravo pa je potrebno pomolsti za mleko. V tej točki se iskreno zahvaljujemo lokalnim kmetov, ki se trudijo in nam vselej z veseljem priskočijo na pomoč.

 

Ko se teambuilding iz povsem kmečkega okolja preseli v kuhinje se prične borba. Na voljo je le omejeno število pripomočkov, vsaka ekipa pa dobi druge. Potrebno se je dobro pregovarjati in se dogovoriti za izmenjavo jaz tebi ti meni. To je glavni čar tega teambuilding programa. Team building tukaj omogoča veliko smeha, predvsem pa v vas zbudi tega notranjega borca in pogajalca. Seveda se teambuilding nato nadaljuje s kuho. Recept je napisan v starem narečju, zato se je potrebno znajti. Običajno teambuilding ekipe odidejo do najbližjih sosedov in si recept prevedejo.

Team building frika, kot jo radi poimenujemo ima poseben čar, saj od ekip pričakujemo to, da friko predstavijo na svojem krožniku, ki ga tudi dekorirajo. Team building tukaj iz vas potegne umetniško žilico. Sledi še pokušanje in ocenjevanje končne frike. Za konec nato predstavimo še video, ki ga pripravi naša teambuilding ekipa. Vašo celotno ekipo namreč ujamemo na kamero in pripravimo kratek video, kjer je smeh zagotovljen.

Največ smeha je seveda v povezavi z ročnim pridobivanjem mleka. Tukaj se nasmejimo do solz, saj marsikdo nima izkušenj, kar pomeni, da niti ne ve kje bi se lotil. Ob zaključku večera nam seveda lokalna kuhinja pripravi še nekaj domačih jedi, s katerimi svoje želodčke do konca napolnimo. 

Posted in Šport in prosti čas