Meni Zapri

Tenis loparji za vsakogar

Zelo priljubljen šport, ki poteka na prostem, lahko pa tudi v dvorani je tenis. Popularen je tako med mlajšo kot tudi med starejšo populacijo. Kvalitetni tenis loparji so zato zelo pomembna oprema vsakega tenisača. Na spletni strani https://www.igraj-tenis.com/si/izdelek-kategorija/tenis-loparji/ si lahko ogledate ponudbo loparjev. Na tržišču so tenis loparji bolj ali manj kvalitetni, pa vendar je zelo pomembno da izberemo lopar, ki nam bo najbolj ustrezal. Nekaj temelji na tem kakšen stil igre si želimo gojiti. Nekateri med vami imate najraje igro pri kateri se igra na vso moč, pri tej igri so izmenjave žogic močnejše, spet drugi imajo raje bolj kontroliran potek igre, nekateri pa iščejo nekakšen kompromis med obema stiloma igre.

Tenis loparji pri tem odigrajo ključno vlogo. Močnejšo in bolj brezkompromisno igro vam bodo omogočali tenis loparji ki imajo manj napetimi strunami, s težjimi tenis loparji pa boste lažje dosegli bolj kontrolirano igro. Taki loparji imajo bolj napete strune in manjši profil okvirja. Tisti, ki se šele spoznavajo s svetom tenisa imajo raje tiste loparje z večjo odbojno površino oziroma so tenis loparji večji. Tovrstni tenis loparji so skoraj vedno prva izbira pri začetnikih, saj je odboj teniške žogice lažji in je manj možnosti da popolnoma zgreši odboj žogice.

tenis loparji

Ko pa teniški igralci dosežejo boljši odboj teniške žogice oziroma ga bolj kontrolirajo, pa lahko izberejo tenis lopar, ki je manjši. Za to koliko težek bo imel lopar se odloči vsak posameznik. Tisti, ki so že bolj napredni igralci tenisa so bolj popularni težji tenis loparji z nižjim ravnotežjem, saj to pomeni, da imajo boljši nadzor nad potekom igre. Za začetnike pa velja, da so bolj priporočeni lažji tenis loparji, saj s tem lažje proizvedejo moč odbojnega udarca.

Na trgu obstajajo tudi različne velikosti ročajev. To pa seveda ni povsem nepomembno, saj je izbira odvisna od velikosti vaših rok. Cene se gibljejo različno, odvisno od modela,kvalitetni pa stanejo od nekje 50€ dalje.

Posted in Šport in prosti čas