Meni Zapri

Katere so top sestavine, ki pomagajo pri hujšanju?

top sestavine, ki pomagajo pri hujšanju

Top sestavine, ki pomagajo pri hujšanju so seveda sestavljene iz nekaterih rastlin, ki ne redijo ampak pomagajo pri odvajanju odvečnega blata, celulita ter vode iz telesa. To pa so rastline, ki imajo vlakna, kot so fižol, listnata zelena zelenjava, bučke, pa tudi chia semena in lan, ki pomagata pri prebavi. Manj znane top sestavine, ki pomagajo pri hujšanju pa so na primer alge, ki pomagajo pri razkrajanju maščob, še posebej je pomembna mehurjasta haloga, ki se jo dodaja hrani namesto soli in spodbuja delovanje ščitnice.

top sestavine, ki pomagajo pri hujšanju

Top sestavine, ki pomagajo pri hujšanju so še na primer zelena, peteršilj, regrat in kopriva, ki imajo tudi vlakna in odvajajo odvečno vodo iz telesa. Lahko uporabite tudi polnozrnati toast, ki je popečen na obeh straneh in bo imel enak učinek. Zelo zanimiva so chia semena, to je danajsko južno ameriški plevel, iz katerega Indijanci delajo vse, od moke do kruha in so semena podobna maku. Ko semena pridejo v telo ,se razprejo, nabreknejo, posrkajo odvečno vodo iz telesa in naredijo sluz, ki pomaga pri prebavi.

Top sestavine, ki pomagajo pri hujšanju so tudi kislo sadje, kot so maline, robide, borovnice in podobno sadje, tudi jabolka, ki imajo določeno sadno kislino, katera spira telo in topi odvečne snovi v telesu. Seveda morate pri tem tudi jesti manj ter se več gibati, drugače ne bo učinka.

Top sestavine, ki pomagajo pri hujšanju so seveda stročnice, ki imajo veliko beljakovin in ne redijo ter tudi maščobe, ki se topijo v telesu z vodo, kot je na primer avokado. Enako velja za oreščke, vendar pri oreščkih pozor, pojesti jih morate zelo malo, da bo učinek na hujšanje res efektiven. V nasprotnem lahko celo pridobite na teži. 

Izogibajte se tudi preveč pitju vode in tekočin, raje pojejte hrano, ki vsebuje vodo, kot so lubenice, melone, paprike, kumare in bučke.

Posted in Trgovina in storitve