Meni Zapri

Zamenjava upravnika v vaši stavbi

zamenjava upravnika

Ljudje, ki stanujejo v večstanovanjskih stavbah so najverjetneje vsaj enkrat že slišali kakšno zgodbo o slabem upravniku ali pa so bili celo del ene. V takih primerih pogosto sledi zamenjava upravnika bloka z novim, več si lahko preberete na www.spl.si. Razlogov za to je lahko več, vendar so v večini primerov upravičeni.

zamenjava upravnika

Upravnik stavbe ima dosti obveznosti za katere mora poskrbeti. Skrbeti mora  za redna vzdrževalna dela, izvaja sklepe, ki so sprejeti s strani lastnikov, vsaj enkrat letno poroča o svojem delu, … Obveznosti ima dovolj kar pa ni noben izgovor, da jih slabo opravlja oziroma jih sploh ne. V takih primerih je zamenjava upravnika na mestu, saj se gre za vse stanovalce stavbe. Ena od pogostih stvari, ki zmoti ljudi je, da so upravniki netransparentni s svojim delovanjem. Niso na primer dovolj jasni zakaj je bil za neko delo izbran določen izvajalec ali pa je nejasen glede porabe sredstev v rezervnem skladu. Stanovalci svoje nezadovoljstvo seveda nato izkažejo, tako da se izvede zamenjava upravnika. Odstop upravnika od pogodbe lahko dosežejo s sprejetjem sklepa s katerim se mora strinjati več kot 50% stanovalcev. Nato se morajo odločiti kdo bo nov upravnik. Ko tega najdejo se mora s to izbiro ponovno strinjati več kot 50% prebivalcev bloka. Zamenjava upravnika pa ne gre vedno tekoče. Se je že zgodilo, da so si čez nekaj časa nekateri, ki so glasovali za zamenjavo, premislili. Vendar naj vas to ne zmede. Sklep o zamenjavi oziroma odstopu upravnika je veljaven takoj, ko je ta sprejet, tako da kasnejša zamenjava glasov na to nima vpliva.

Torej, v primeru, da vaš upravnik svojega dela ne opravlja dobro, je zamenjava upravnika čisto upravičena. Vedeti morate, da gre za vaše dobro in, da od slabega upravljanja nimate vi niti drugi stanovalci nič dobrega. Gre za vas, tako da se bojte ukrepati.

Posted in Dom in oprema