Meni Zapri

Zidne luči popestrijo dom

zidne luči

Zidne ali stenske luči, ki so preudarno izbrane, pomembno doprinesejo k estetiki, občutku domačnosti, sočasno pa zagotavljajo dovolj svetlobe, da je bivanje v vaši hiši oz. stanovanju prijetno.

Zidne luči lahko vkomponirate v vse prostore svojega doma, prav tako so številne primerne za uporabo na prostem. Luči imajo pomembno vlogo pri razsvetljavi prostora, zagotavljajo lahko posebne ambientalne učinke, ki zagotavljajo nežnejšo osvetlitev za sprostitev in zabavo ob večerih, sočasno pa ustvarijo prijetno vzdušje.

Veliko uporabnikov se sprašuje, ali so stenske luči sploh smiselne, naš odgovor je, veliki da. Poleg tega, da popestrijo prostor in imajo pomembno dekoracijsko vlogo, dodajo posebne osvetlitvene učinke ter občutek sproščenosti, zaradi česar veljajo za splošno uporabne v vseh obdobjih življenja. To so hišni elementi, ki ne bodo nikoli zastarali.

zidne luči

Katere izbrati?

Zidne luči so na voljo v različnih stilih in materialih. Pri tem izhajajte tudi iz pohištva, ki ga boste z ustrezno, predvsem pa kompatibilno, izbiro luči samo še privzdignili. Tako lahko izberete zidne luči s tankim slojem tkanine, ki sovpada z barvo in materialom kavča v dnevni sobi. Pri izbiri bodite kreativni, sočasno pa ohranjajte rdečo nit, ki bo povezala prostor. Priporočljivo je, da imajo izbrane stenske in zidne luči enak stil.

Če želite narediti prostor bolj uraden (npr. pisarno), se odločite za črne odtenke. Stenske luči v zlatih odtenkih dodajo eleganten videz, hkrati pa dodajo tudi globino svetlo in temno obarvanim stenam ali tlom.

Ne bojte se izbrati sodobnih, modernih luči, ki s svojimi geometričnimi oblikami ponujajo večjo ali manjšo osvetlitev (odvisno od potreb), sočasno pa predstavljajo sodoben dekorativni element.

Veliki dnevni prostori pogosto predstavljajo težavo, saj jih je težko dobro osvetliti. V iskanju ustrezne ideje, kako jo osvetliti, večinoma razmišljamo v smeri uporabe stropnih luči. To pa ni vedno najboljša rešitev – splošno osvetlitev lahko zagotovite z izbiro velikih okroglih stenskih luči, ki osvetljujejo v vse smeri.

In ne pozabite, pri izbiri poslušajte sebe – pred opremljanjem pa dobro razmislite, kakšen videz prostora želite z izbiro luči doseči.

Posted in Dom in oprema